Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2010 13:44 - 20 СТЪПКИ ЗА УСПЕШНАТА ПРОДАЖБА НА ВАШИЯ ДОМ
Автор: erainvest Категория: Бизнес   
Прочетен: 2610 Коментари: 1 Гласове:
2



  20 СТЪПКИ ЗА УСПЕШНАТА ПРОДАЖБА НА ВАШИЯ ДОМ   20 СТЪПКИ ЗА УСПЕШНАТА ПРОДАЖБА НА ВАШИЯ ДОМ


1. Първото впечатление има значение! 

Никога няма да имаш втори шанс да направиш добро първо впечатление. Затова гледайте по-критично на облика на Вашия дом. Една добре поддържана къща, грижливо подреден дом, чист вход изглеждат приветливо за потенциалните купувачи. Ако е есен, почистете листата. Ако е зима, изгребете снега от пътеките. Колкото по-малко пречки има пред потенциалните купувачи да отворят вашата врата, толкова по-добре. 

2. Започнете на чисто 
Когато потенциалният клиент вече отвори вратата, е добре да види един подреден дом, а не като след торнадо. Отделете време да почистите дневната, банята, кухнята. Клиентът ще е по-доволен да види колко добре изглежда Вашия дом, отколкото да чуе колко добре може да изглежда "с малко работа". 

3. Не оставяйте потенциалните клиенти на тъмно 
Изгорелите крушки оставят клиентите на тъмно. Сменете ги веднага. Капещата вода лази по нервите, потъмнява мивките и е признак за развален или износен водопровод. Бързо го поправете. Не позволявайте дребни проблеми да намалят истинската стойност на Вашия дом. 

4. Не проваляйте възможността за продажбата 
Ако вратите на стаите или на тоалетната в дома Ви заяждат или скърцат, те ще останат в съзнанието на купувача. Не се опитвайте да обяснявате неудобното положение, когато много лесно може да се справите с него. Малко усилие от Ваша страна може да изглади пътя към приключване на сделката. 

5. Създайте простор във Вашия дом 
Собствениците на един дом свикват да живеят с много мебели и вещи.Направете дома си по-просторен като го подредите и изнесете излишните неща. 

6. Място за всичко 
Запомнете, че потенциалните купувачи търсят нещо повече от удобно място за живеене. Те искат много място за складиране. Уверете се, че Вашите таван, маза, гараж и килер са спретнати и подредени. Сега е подходящият момент да приберете онези дрехи, които вече не Ви трябват и да ги дарите за благотворителност. 


7. Кухнята - сърцето на един дом 
Бъдете сигурни, че Вашата кухня е чиста и безупречна! Поддържайте чистота на всякъде. Избършете хладилника. Измийте и приберете чиниите! Точно преди да покажете дома, изпечете баница или кейк – това създава уют и ухае приятно. 

8. Накарайте Вашата баня да блести от чистота 
Може да Ви звучи странно, но банята често продава дома, така че накарайте я да свети от чистота. Проверете и поправете всички счупени, грозни и запушени мивки, душове, вани. За повече привлекателност, поставете Вашите най-хубави кърпи, килимчета и завеси за баня. Купете освежаващ ароматизатор. 

9. Спалнята – място за сладки сънища 
Къщата на Вашите мечти започва с мечтаната спалня. Направете я привлекателна. Цветните завивки и свежите завеси са задължителни. Поставете на леглата няколко небрежно разпръснати възглавници. Създайте атмосфера на уединение. 

10. Вдигнете щорите 
Пуснете слънцето във Вашия дом. Първо измийте прозореца, дръпнете пердетата, завесите или щорите, така че потенциалните клиенти да могат да видят колко светло и привтливо е Вашето жилище. Колкото повече светлина има, толкова по-добра е атмосферата. 

11. Осветете през нощта 
Решаваща стъпка може да се окаже да включите всичките светлини на Вашето жилище, външни и вътрешни, когато показвате Вашия дом през нощта. Осветлението добавя цвят и топлина и кара посетителите да се чувстват добре. 

12. Избягвайте „масовите сцени” 
Потенциалните купувачи често се чувстват като натрапници когато влязят в дом, пълен с хора. Вместо да отделят времето и вниманието, което Вашето жилище заслужава, те бързат да се измъкнат. Когато е възможно освободете дома или ограничете присъстващите до минимум. 

13. Домашните любимци може да създадат проблеми 
Всички знаем, че кучетата и котките са мили домашни любимци, но когато показвате Вашия дом, те може да объркат нещата. Опитайте се да направите услуга на всички: оставете ги навън, при съседи или ги изведете на разходка. 

14. Намалете звука – има значение 
Рок-енд-ролът никога няма да залезе...но може да доведе до залеза на една сделка. Когато дойде време за оглед на Вашия дом, изключете или намалете звука на Вашите уредба или телевизор. 

15. Отпуснете се и не досаждайте 
Ако сте в къщи по време на оглед, дръжте се приятелски, но не се опитвайте на всяка цена да водите разговор. Потенциалните клиенти биха желали да видят Вашето жилище без да ги разсейвате. 

16. Дори и скромно... 
Без значение колко скромно е Вашето жилище, никога не се извинявайте за неговите недостатъци. А ако някой клиент си позволи унизителен коментар по повод вида и условията на дома Ви, оставете Вашия професионален ERA консултант да се справи със създалата се ситуация. 

17. Запазете спокойствие 
Никой не познава Вашия дом по-добре отколкото Вас самите. ERA консултантът познава купувачите – какво искат и от какво имат нужда. Вашият професионален ERA специалист ще има по-добра възможност да обясни добрите страни на Вашия дом и да отговори подходящо на въпросите.Останете спокойно на заден план. 

18. Не превръщайте продажбата на Вашето жилище в разпродажба 
Когато потенциални клиенти дойдат на оглед във Вашия дом, не ги разсейвайте като се опитвате да им продадете мебелите, които вече не Ви трябват. Рискувате да провалите цялата продажба. 

19. Оставете на екпертите 
Когато потенциалните клиенти желаят да договаряте цената, условията или други въпроси по отношение на недвижимия имот, оставете ги да говорят с екперта - Вашия професионален ERA консултант. 

20. Помогнете на Вашия агент – така помагате за по-бързата продажба на Вашия имот 
За Вашия професионален ERA консултант ще е по-лесно ако огледите се организират от офиса на ERA. Вие ще оцените резултатите – табела „Продадено!” пред Вашия дом. 


Топ оферта - магазин на бул. Дондуков - 36 900 Евро!!!



Гласувай:
2



1. apostapostoloff - Много по- лесно е...
13.07.2010 14:08
Много по- лесно е да проиграеш дома си на карти. Лесно и бързо!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: erainvest
Категория: Бизнес
Прочетен: 87190
Постинги: 10
Коментари: 34
Гласове: 16
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930